Producten

 

De Lockpoint Gryphon is een ongeëvenaard beveiligingssysteem voor geldautomaten dat brute kracht combineert met intelligente innovatie. Het combineert een ondoordringbare muur van in elkaar grijpende stalen deuren met een speciaal ontwikkeld, zeer geavanceerd vergrendelingssysteem.

Het apparaat bestaat uit een reeks van vier in elkaar grijpende stalen deuren die met elkaar verbonden zijn door een geavanceerd elektronische vergrendelingsysteem dat ervoor zorgt dat er niet meer dan één deur – die toegang geeft tot één van de vier geldcassettes – op hetzelfde moment geopend kan worden. Eenmaal gesloten, kan de Gryphon-deur pas worden heropend nadat een vooraf ingestelde tijdsduur is verstreken - een uur, bijvoorbeeld.

De Gryphon heeft zijn waarde bewezen bij het voorkomen van verliezen en de vermindering van gevaar voor zowel beveiligingsprofessionals als voor het publiek. Het is het enige apparaat dat een overval op een geldautomaat zo moeilijk maakt dat het steeds minder aantrekkelijk wordt voor overvallers. Het is bestand tegen aanvallen van boormachines, slijpmachines en autogene snijbranders. Het is eveneens bewezen dat het ook enige mate van bescherming biedt tegen aanvallen van bendes die gebruik maken van explosieven.

Case study

Het vakblad voor de branche, Professional Security Magazinet, maakte bekend dat, in het eerste jaar na de installatie van de Lockpoint Gryphon bij de Tesco Bank, in het Verenigd Koninkrijk, er een dramatische vermindering was op de volgende gebieden:

Gegevens zijn juist per sept. 2013
Bron: Professional Security Magazine

Lockpoint Gryphon modellen werden onafhankelijk getest door de internationaal erkende BRE organisatie. De Gryphon is het enige product in zijn soort die Loss Prevention Standard 1175 heeft behaald tot en met Grade 3 - dit betekent ongeëvenaarde, concurrentieloze en ongekende kwaliteit.

Wanneer de tijd de belangrijkste rol speelt

Aanvallen op geldautomaten gebeuren over het algemeen snel.

Gryphon houdt de misdaad tegen met door een tijdslot beheerde muren van staal. Het berooft de overvaller van zijn belangrijkste voordeel: de tijd.

Sinds de Gryphon voor het eerst werd geïnstalleerd in 2010, is de industrie getuige geweest van een dramatische vermindering van gewapende overvallen, wat miljoenen ponden en vele ernstige verwondingen bespaart heeft.

Voordelen op een rij:

  • Eenvoudig achteraf, plaatselijk te monteren
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Verborgen vergrendeling
  • Geen duidelijk punt van de aanval
  • Zwaar beveiligde toegang zonder sleutel
  • Beheerd met een tijdslot
  • Omringd door een muur van staal